Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo

Općina Centar učestvuje u projektu „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“ u sklopu kojeg će biti postavljeno 275 zelenih otoka za razvrstavanje otpada. Ovo je jedna od aktivnosti u sklopu projekta koji provodi organizacija People in Need uz podršku Češke razvojne agencije.
Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo

Projekat „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo" ima za cilj doprinijeti smanjenju proizvodnje otpada u Kantonu Sarajevo unaprjeđenjem upravljanja čvrstim otpadom, te doprinosom razvoju nadležnih i relevantnih institucija. Kroz Projekat podrška se prvenstveno pruža KJKP „RAD“ d.o.o. Sarajevo. Podrška uključuje nabavku opreme, tehničku pomoć, izgradnju kapaciteta i kreiranje kampanje za komunikaciju sa građanima i korisnicima usluga.

 

Općine u Kantonu Sarajevo i nadležno ministarstvo su vrlo važne karike u implementaciji projekta i aktivnosti. U bliskoj saradnji sa općinama i ministarstvom bit će definisane neophodne promjene, koje će doprinijeti unaprjeđenju upravljanja otpadom

 

U narednom periodu u Kantonu Sarajevo bit će postavljeno 1.000 kontejnera za selektivno odlaganje otpada,  5.000 kanti, kao i 2.000 kompostera za organski otpad.

 

Realizacija projekta kojeg finansira Češka razvojna agencija u vrijednosti od 2,6 miliona KM, započela je u julu 2021. godine, a planirani završetak je decembar 2023. godine.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti