IZDVOJENO 7.000 KM

Općina Centar podržala „Mali MESS“

U prostorijama JU „Internacionalni teatarski festival MESS“ načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio je zaključak o donaciji finansijskih sredstava u iznosu od 7.000 maraka direktoru Nihadu Kreševljakoviću.

Donirana sredstva će biti iskorištena za realizaciju projekta „Mali MESS“. JU „Internacionalni teatarski festival MESS“ od 2007. godine u okviru svog programa organizira poseban dječiji program pod nazivom „Mali MESS“. Navedeni projekat je kroz dosadašnju praksu pokazao veliko interesovanje djece i roditelja, zbog čega Festival ulaže najviše napora, a sve u cilju što veće popularizacije teatarske umjetnosti nastojeći time djeci približiti kvalitetan obrazovni i kulturni sadržaj.

 

Ovogodišnji „Mali MESS“ održat će se od 1. do 9. oktobra u Pozorištu mladih Sarajevo, a bogati program od sedam predstava je u potpunosti posvećen socijalnoj inkluziji. Važnost da se kroz teatar mladi educiraju o inkluziji osoba sa poteškoćama u razvoju, te da na taj način kroz umjetnost razvijaju svijest o svojim vršnjacima, nosi jednu jaku i edukativnu poruku koju će nositi kroz čitav život.

 

Načelnik Mandić poručio je da Općina Centar snažno podržava organizaciju kulturnih manifestacija te da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti.

 

Direktor Kreševljaković zahvalio se načelniku Mandiću i Općini Centar na značajnoj podršci organizaciji ovogodišnjeg festivala „Mali MESS“.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti