DONACIJA VETERINARSKOJ STANICI SARAJEVO

Načelnik Mandić uručio motorno vozilo

Načelnik Srđan Mandić danas je v.d. direktorici JU KJP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Sarajevo Nasihi Spahić, predao ključeve specijalizovanog motornog vozila za transport uginulih i oboljelih životinja.

 Vozilo će se u redovnim aktivnostima koristiti za svakodnevni izlazak na teren, zaštitu, spašavanje, uklanjanje i transport uginulih i oboljelih životinja na području općine Centar. Također, u slučajevima vanrednih okolnosti prirodnih i drugih nesreća, vozilo će biti dostupno i Službi za zaštitu životinja i namirnica životinjskog porijekla formiranoj pri ovoj veterinarskoj ambulanti.

 

Načelnik Mandić je prilikom primopredaje vozila izrazio zadovoljstvo što Općina Centar, iako to nije u njenoj nadležnosti, ima mogućnost da pomaže zdravstvene ustanove.

 

Iz Veterinarske ambulante „Slatina“ su se ovom prilikom zahvalili Općini Centar na donaciji ali i sveukupnoj dosadašnjoj podršci.

- Od samog početka, Općina Centar zajedno sa Civilnom zaštitom Općine Centar, pruža nam podršku u nabavljanju neophodne opreme potrebne za rad i održavanje javnog zdravlja na području općine Centar. Vozila su nam neophodna za obavljanje djelatnosti struke, a područje općine Centar ima određeni broj grla krupne stoke, gdje se izlazi na teren, te se pruža prva pomoć životinjama. S obzirom na navedeno, nama su vozila jedno od najvažnijih sredstava za rad. Načelnik Srđan Mandić, te Civilna zaštita Općine Centar je prepoznala naše potrebe, te su odlučili da nam ustupe na korištenje novo vozilo koje će nam olakšati kompletan rad i obaveze prema građanima, kazala je Spahić.

 

Današnjem događaju također je prisustvovao vijećnik Velija Katica.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti