POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA

Nastavak dodjele jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji

Budžetom Općine Centar za 2022. godinu obezbijeđena su sredstva za dodjelu jednokratne novčane pomoći za pripadnike boračke populacije u iznosu od 250.000 KM.
Nastavak dodjele jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji

Javni poziv za dodjelu ove vrste novčane pomoći objavljen je na web stranici Općine https://www.centar.ba/stranica/stalni-javni-pozivi i ostaje otvoren do kraja tekuće budžetske godine ili do utroška planiranih budžetskih sredstava.

 

Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu primjenjuje odredbe Odluke o kriterijima i načinu raspodjele sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji, te na osnovu podnesenih zahtjeva, sačinjava prijedloge liste za dodjelu jednokratne novčane pomoći Komisiji za boračka pitanja Općine Centar koja je dala pozitivno mišljenje za ukupno 671 podneseni zahtjev u tekućoj godini.

 

Do sada je u ovoj godini na ime jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji Općina isplatila 172.270 KM.

 

Općina Centar obavještava sve pripadnike boračke populacije sa područja općine Centar da će sa dodjelom jednokratne novčane pomoći nastaviti od mjeseca septembra, te se pozivaju pripadnici boračke populacije koji u ovoj godini nisu ostvarili pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći, a koji ispunjavaju uslove u skladu sa Odlukom, da podnesu zahtjev koji mogu pronaći na web stranici, te info pultu Općine Centar Sarajevo.