OPĆINA IZDVOJILA 30.000 MARAKA

Večeras počinje muzički festival „Live Stage“

Muzički festival „Live Stage“ počinje večeras u 21 sat na platou Centra Skenderija koncertima velikih grupa Bajaga & Instruktori, Bolero i Atomsko Sklonište, a publiku će prethodno zagrijati mlade nade sarajevske muzičke scene Napad Panike & Vremenske Nepogode - Live STAGE Festival i Alain.
Večeras počinje muzički festival „Live Stage“

Podsjećamo, Općina Centar podržala je organizaciju ovog muzičkog događaja sa 30.000 maraka. Ranije je načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić potpisao ugovor sa direktorom Kantonalnog javnog preduzeća Centar Skenderija Damirom Petrinićem na osnovu kojeg je Općina Centar iz budžeta za 2022. godinu izdvojila sredstva u iznosu od 30.000 KM za potrebe održavanja festivala.

 

Organizator ovog muzičkog događaja je producentska agencija Stage Production d.o.o., a projekt su podržali brojni sponzori i partneri među kojima i Općina Centar.

 

Festival će biti održan od 28. do 30. jula na platou Centra Skenderija a nastupit će 20 izvođača među kojima Bajaga i Instruktori, Crvena Jabuka, Partibrejkersi, Psihomodo Pop, Bombaj Štampa, Atomsko Sklonište, Grupa Bolero, Konvoj, Zona Isključenja i mnogi drugi.

 

Prilikom potpisivanja pomenutog ugovora  načelnik Mandić je naglasio da iako nema nadležnosti u oblasti kulture Općina Centar Sarajevo izdvaja značajna sredstva za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti.

 

 -Raduje nas da smo imali priliku finansijski podržati ovaj festival, ali svakako podržati i rad KJP Centar Skenderija. Ponosni smo što se ova dobra priča održava na području naše lokalne zajednice koja prepoznaje dobre ideje, kazao je Mandić.

 

Ulaz za sve posjetioce je besplatan.