Napreduju radovi u Ulici Ludviga Kube

Početkom mjeseca radnici građevinske firme „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak započeli su pripremne radove za sanaciju vodovodne i separatne kanalizacione mreže i sanaciju dijela ulice i stepeništa u Ulici Ludviga Kube.

Realizacija ovog projekta planirana je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja stepeništa, ali i loše vodovodne i kanalizacione mreže.

 

Izvođenje radova odvija se prema planiranoj dinamici, a gradilište je prošle sedmice obišao načelnik Srđan Mandić.

 

-Okončanjem radova stanovnici ovog dijela naselja će dobiti novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, te potpuno novo, moderno i funkcionalno stepenište. Naš prioritet je rješavati zahtjeve naših građana i omogućiti im ugodniji životni ambijent, poručio je načelnik Mandić.

 

Općina Centar finansira radove na rekonstrukciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u iznosu od 112.496 KM, a koju će izvoditi kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“. Radovi će se izvoditi na osnovu sporazuma kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Mandić sa v.d. direktora KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Rusmirom Salićem.

 

Općina će također finansirati i sanaciju ulice Ludviga Kube u iznosu od 120.443 KM.

 

Nakon što budu okončani radovi na sanaciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže i sanaciji dijela saobraćajnice u Ulici Ludviga Kube pristupit će se ugovaranju radova na sanaciji stepeništa.