PLIVAČKI KLUB SPID

Zahvalnica načelniku Mandiću

Danas je općinski načelnik Srđan Mandić ugostio predsjednika Plivačkog kluba Spid Amela Kapu i članove ovog tofejnog kluba.

Treće međunarodno paraplivačko takmičenje Sarajevo Open 2022 održano je 11. i 12. juna na Olimpijskom bazenu Otoka, a Općina Centar je podržala takmičenje zbog čega su ovom prilikom uručene zahvalnice načelniku Mandiću za pomoć pri organizaciji ovog prestižnog takmičenja.

 

Načelnik Mandić je čestitao plivačima na osvojenim medaljama te naglasio da će Općina Centar u narednom periodu dati podršku aktivnostima koje provodi plivački klub Spid.

 

Predsjednik Kapo je naglasio da su oni prvi i jedini plivački klub za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, te da za cilj imaju rehabilitaciju, resocijalizaciju i inkluziju osoba sa invaliditetom kroz plivanje i vodene sportove.

-Neizmjerno se zahvaljujemo Općini Centar na razumijevanju i velikoj podršci u realizaciji jednog ovakvog takmičenja sa međunarodnim predznakom, poručio je Kapo.

 

 

Jedan od članova kluba Spid, Ismail Barlov  je u proteklom periodu osvojio čak pet zlatnih medalja  u disciplinama:
50m slobodnom stilom, 100m slobodnim stilom, 50m leđno, 100m leđno, 150mix i jedna bronzana medalja u štafeti 4x50m slobodnim stilom

Hena Godinjak klasa S7 osvojila bronzanu medalju u disciplini 50m slobodnim stilom i 50m leđno te jednu srebrenu medalju u disciplini 100m leđno.