POZITIVNE REAKCIJE NA POJEDNOSTAVLJENU PROCEDURU

Objavljen javni poziv samostalnim privrednicima

Općina Centar početkom sedmice objavila je javni za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unaprjeđenju poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar za 2022. godinu.
Objavljen javni poziv samostalnim privrednicima

 

Kako bi se što efikasnije djelovalo i pomoglo samostalnim privrednicima sa područja ove lokalne zajednice procedura prijave na poziv je pojednostavljena i čitav proces prijave je značajno skraćen, a što je naišlo na pozitivne reakcije i odobravanje prijavitelja.

 

Za razliku od ranije prakse, za prijavu na ovogodišnji javni poziv potrebno je predati samo popunjeni prijavni obrazac i dokaz o otvorenom bankovnom računu.

 

Naime, u saradnji sa Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine i nadležnim općinskim službama, Općina Centar pribavila je sve neophodne podatke za provedbu konkursne procedure, validaciju i evaluaciju prijava na javni poziv.

 

Kako je naprijed navedeno, pozitivna reakcija privrednika sa područja općine Centar nije izostala, a trud i pojednostavljenje procedura apliciranja na javni poziv prepoznala je i Obrtnička komora Kantona Sarajevo izdvojivši ovakav angažman kao primjer dobre prakse.

 

Cilj javnog poziva je realizacija mjera razvoja i unaprjeđenja poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar.

 

Poziv će biti otvoren do 20. jula, a tekst javnog poziva i potrebni obrazac za prijavu dostupni su na web stranici Općine Centar u rubrici „Javni pozivi“ https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava    

 

15.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Napreduju radovi na sanaciji trotoara u Ulici Koševo
15.07.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU“
Javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje trenažnog procesa
15.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
Više vijesti