KOŠARKA BEZ GRANICA 2022

Učesnici Minibasket lige osnovnih škola Općine Centar gosti kampa na Bjelašnici

U organizaciji košarkaških klubova Ilidža i BBY u periodu od 1. do 7 jula 2022. godine na Bjelašnici biće organizovan ljetni košarkaški kamp pod nazivom „Košarka bez granica 2022“.

Za sve učesnike kampa organizator je, osim redovnih treninga i takmičenja, pripremio lijepo druženje na izletima, radionice iz oblasti ekologije i očuvanje životne sredine koju će upotpuniti njihovi saradnici iz Goethe Instituta sa svojim zanimljivim radionicama. Posebni gosti kampa biti će učesnici Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar. Radi se o 250 osnovaca sa područja općine koji su se prijavili za Minibasket ligu, projekat koji finansira Evropska unija (EU), sufinansira Općina Centar, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

 

Kako su naveli organizatori biće organizovane košarkaške igre, zabavne radionice i druženja na našoj planinskoj ljepotici. Na taj način će se djevojčice i dječaci upoznati sa načinima rada KK BBY i provesti poseban dan sa kamperima. Za besplatan prevoz i lunch pakete mališana iz Centra pobrinuo se organizator.

 

I ove godine će ljetni košarkaški kamp posjetiti poznata imena iz svijeta košarke.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti