Općina Centar finansijski podržala Porodično savjetovalište KS

U prostorijama kantonalne javne ustanove „Porodično savjetovalište“ potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove „Porodično savjetovalište“ Kantona Sarajevo u iznosu od 5.000 KM.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Srđan Mandić, a u ime Porodičnog savjetovališta to je učinila v.d. direktorice Aldijana Zagorac.

 

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar, iako nema zakonsku obavezu, sa velikim zadovoljstvom pomaže rad ove ustanove.

 

-Naša lokalna zajednica je i ranije pomagala Porodičnom savjetovalištu, a ovo je samo nastavak dobre saradnje. Iskreno se nadam da će vam donacija biti od koristi, a siguran sam da će se saradnja dvije institucije u budućnosti nastaviti i unaprijediti, dodao je Mandić.

 

 

Direktorica Zagorac je izrazila zahvalnost Općini Centar koja pomaže rad ustanove.

 

Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“ pripada mreži ustanova socijalne zaštite, koja je u svom djelokrugu rada usmjerena na pružanje stručne psihosocijalne pomoći i podrške građanima. Vizija Porodičnog savjetovališta je „Funkcionalna porodica - sretno društvo“, a misija ove ustanove je pružanje psihosocijalnih usluga cijeloj populaciji Kantona Sarajevo i šire, oslonjenih na koncept sistemske porodične terapije i rezultate razvojno-istraživačkih projekata, sa ciljem pružanja psihosocijalne podrške, pomoći i zaštite porodice kao nukleusa društva. Važan dio misije je i saradnja sa institucijama koje se na posredan ili neposredan način bave porodicom, poštujući vrijeme i društveni kontekst u kojem živimo i radimo.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti