NAČELNIK MANDIĆ I DEKAN ALIĆ POTPISALI UGOVOR

30.000 maraka za rekonstrukciju fiskulturne sale

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova.

Posljednji u nizu takvih primjera je i finansijska podrška Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu koji je iz općinskog budžeta dobio donaciju od 30.000 maraka za potrebe rekonstrukcije fiskulturne sale. S tim u vezi, danas su u prostorijama ovog fakulteta načelnik Općine Centar Srđan Mandić i dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu Haris Alić potpisali ugovor o donaciji pomenutih sredstava.

 

Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, a u ime Fakulteta prodekanesa za kvalitet i osiguranje kvaliteta na fakultetu prof. dr. Lejla Šebić, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr. Amel Mekić, viša asistentica Marijana Arapović Podrug.

 

-Želim u ime fakulteta i svoje lično ime izraziti duboku zahvalnost načelniku Srđanu Mandiću i Općini Centar za sve ono što rade za fakultet. Današnja finansijska donacija će nam itekako značiti kada je u pitanju rekonstrukcija dvorane, a to će imati veliku društvenu korist, kako za nastavu tako i za naučno-istraživački rad. Otvoreni smo za saradnju sa Općinom Centar za realizaciju zajedničkih ideja i projekata. Planiramo na jesen otvoriti i bazen, a svakako i u tom segmentu planiramo zajedničku saradnju sa Općinom. Hvala i našoj kolegici Marijani Arapović Podrug koja je inicijativu uputila prema načelniku Mandiću i Općini, kazao je u pozdravnom obraćanju dekan Alić.

 

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar izdvajanjem novčanih sredstava želi omogućiti mladim ljudima, od kojih zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, što kvalitetnije uslove za obrazovanje.

 

- Nakon godinu i po dana provedenih na funkciji načelnika uvidio sam da je svaka marka uložena u obrazovanje i u zdravstvenu zaštitu zaista potpuno opravdana investicija.  Lokalna zajednica nema nadležnost kada je u pitanju obrazovanje, ali ne možemo ostati nijemi na molbe za pomoć i podršku. Kada god smo u prilici uvijek se rado odazovemo, a siguran sam da ćemo i u budućnosti sarađivati kroz realizaciju zajedničkih projekata a u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih, poručio je Mandić.

 

Prodekanesa Šebić također se zahvalila na vrijednoj donaciji naglasivši da će rekonstrukcija sale značajno popraviti kvalitet nastavnog procesa i omogućiti lakše provođenje radnih sati i studentima ali i nastavnom osoblju.

 

-Gimnastička dvorana u kojoj obavljamo veliki dio nastave se trenutno nalazi u poprilično lošem stanju. Nemamo uvjete za adekvatno izvođenje nastave. Zidovi nisu dobro izolirani, u zimskom periodu je izuzetno hladno, a u ljetnom pretoplo, podovi su oštećeni, pojasnila je Šebić.

 

         Nakon potpisivanja ugovora predstavnici Općine i Fakulteta obišli su gimnastičku salu, bazen i ostale prostorije fakulteta u kojima se svakodnevno provode nastavne i naučno-istraživačke aktivnosti.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti