OSVAJAČI MEDALJA NA KANTONALNOM I DRŽAVNOM TAKMIČENJU

Načelnik Mandić ugostio mlade košarkaše KK BBY

Danas je općinski načelnik Srđan Mandić u Općini Centar ugostio mlade košarkaše KK BBY koji su imali izuzetno uspješnu proteklu tamničarsku sezonu osvojivši pet pehara na kantonalnim takmičenjima.

U kategoriji  minibasketa i pionira za dječake postali su prvaci Kantona Sarajevo, kadetkinje i minibasket djevojčice su drugoplasirane u KS, a juniori su osvojili treće mjesto. Također je selekcija KK BBY u kategoriji mlađih kadeta osvojila srebrenu medalju u Ligi mladih – Prvenstvu Bosne i Hercegovine. Ekipu KK BBY je predvodio direktor kluba Admir Sakoč zajedno sa pomoćnicima Eldinom Bolobanom, Sanjinom Brigom i Emirom Uzunovićem.

 

-Ova generacija je 2017. godine krenula sa svojim prvim školskim koracima i za pet godina rada, zahvaljujući njihovim trenerima i predanosti u radu, ove godine su na iznenađenje mnogih postali prvaci Kantona Sarajevo i viceprvaci Bosne i Hercegovine u košarci uzrasta mlađih kadeta i pionira. Također su oni dio projekta Minibasket liga kojeg realizujemo u saradnji sa Općinom Centar i UNDP. U znak sjećanja na našeg Mirzu Delibašića planiramo ispred njegovog spomenika na platou Skenderija organizirati košarkaški turnir kako bi naše najmlađe generacije učile o liku i djelu velikana sporta. Također imamo u planu proširiti našu školu košarke u više osnovnih škola u Centru, objasnio je Sakoč.  

 

Projekat Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar koji je okupio 250  mališana sa područja centralne gradske općine, realizuje Košarkaški klub BBY u saradnji sa Općinom Centar. Finansijer je Evropska unija (EU), a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

 

–Vaši rezultati pokazuju opravdanost ulaganja u sport, a u skladu sa finansijskim mogućnostima planiramo povećati finansijska izdvajanja za ovu namjenu. Čestitam vam na sjajnim rezultatima i želim da u budućnosti osvajate još više medalja i na najbolji način predstavljate svoju zemlju, kazao je Mandić.

 

Današnjem prijemu mladih košarkaša u ime Općine Centar prisustvovala je i Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport koja je upoznala svoje goste da prilikom upisa u srednje škole za ostvarene sportske rezultate dobijaju dodatne bodove što im može biti od pomoći kod upisa.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti