Malonogometni tim „Liten“ pobjednik turnira „FIS GOL 2022“

U organizaciji Futsal akademije Centar i Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, završen je tradicionalni malonogometni turnir „FIS GOL 2022“, čiji je jedan od pokrovitelja i Općina Centar.

U posljednjoj finalnoj utakmici koja je odigrana na otvorenom igralištu FIS-a u kategoriji seniora malonogometni tim „Liten“ je savladao ekipu „Balon dekor“ rezultatom 5:3.

 

Ovom utakmicom je zvanično završen ovogodišnji tradicionalni malonogometni turnir, koji je započeo 6. juna, i na kojem je učešće uzelo 68 ekipa u četiri kategorije. U ime Općine Centar, koja je jedan od pokrovitelja ovog turnira, pehare, zahvalnice i novčane nagrade najboljim ekipama i pojedincima su uručili vijećnici Velija Katica i Dženan Muminović koji je ujedno i direktor turnira.

 

Prije finalne utakmice seniorskih ekipa također su odigrane utakmice iz preostale tri kategorije. U kategoriji veterana prvoplasirana je ekipa „Babaroge“. Drugo mjesto pripalo je ekipi „Sensu“, a trećeplasirana je ekipa „Centar“.

 

Među dječacima uzrasta 2012. godište prvo mjesto je osvojila ekipa ŠK „Bambinosi“. Drugoplasirana je ekipa ŠK „Derby“, a trećeplasirana ekipa FK „Željezničar“.

 

U kategoriji uzrasta 2013. godine pobjednik je ekipa ŠK „Bambinosi“. Na drugo mjesto plasirala se ekipa ŠK „Derby“, a na treće OFK „Biser“.

 

Direktor turnira Muminović se zahvalio općinskom načelniku Srđanu Mandiću Općinskom vijeću, Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar i Centru za sport i rekreaciju za nesebičnu podršku u realizaciji jednog ovako velikog projekta.

 

-Turnir je prošao u odličnoj atmosferi uz rekordan broj učesnika. Svake godine imamo sve više prijavljenih ekipa. Ove godine turnir je održan u četiri kategoriji dječaci 2012. i 2013. godište, te veterani i seniori koji su najjača kategorija ovog takmičenja. Za pobjednike turnira osigurane su novčane nagrade i to u kategoriji seniora 3.000 maraka za prvo mjesto, 1.000 maraka za drugo mjesto, te 500 KM za treće mjesto. U kategoriji veterana prvoplasirana ekipa je nagrađena sa 1.000 KM, drugoplasirana sa 500 KM, a trećeplasirana sa 300 KM. Organizator turnira je omogućio da sva djeca koja su učestovala na turniru, njih oko 500, imaju obezbijeđenu hranu, sokove i vodu, pojasnio je Muminović.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti