OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA SPORTSKU MANIFESTACIJU

Završeno Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima B i C divizije ECMBC „Sarajevo 2022“

Evropsko prvenstvo košarke u kolicima završeno je finalnom utakmicom B divizije između Turske i Latvije u kojoj je pobjedu odnijela reprezentacija Turske.

Medalje za drugo mjesto uručio je načelnik Općine Centar Srđan Mandić naglasivši da mu je zadovoljstvo što je Općina Centar podržala ovu izuzetno važnu sportsku manifestaciju.

-Opština Centar Sarajevo pomaže sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju našu zemlju u regionu ali i cijelom svijetu. Sa podrškom organizaciji ovakvih sportskih događaja ćemo nastaviti i u budućnosti, poručio je Mandić.

Podsjećamo, na Evropskom prvenstvu za košarkaše u kolicima B i C divizije ECMBC „Sarajevo 2022“ učestvovalo je 14 reprezentacija sa više od 350 takmičara i 30 zvaničnika iz 20 zemalja Evrope. Na prvenstvu su odigrane 43 utakmice.

Evropsko prvenstvo za košarkaše u kolicima ECMBC Sarajevo 2022. godine trajalo je od 16. do 21. juna, kada su proglašeni pobjednici takmičenja.

U svrhu organizacije ove sportske manifestacije iz budžeta Općine Centar je izdvojeno  5.000 KM  Savezu košarke u kolicima BiH.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti