NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OBILJEŽAVANJU

Obilježena peta godišnjica rada Udruženja „Generacija“

Sinoć je u auli sarajevske Vijećnice uz prigodan kulturno-zabavni program obilježen jubilej rada Udruženja za promociju i unapređenje zdravlja „Generacija“ koje rukovodi centrima za zdravo starenje Općine Centar.

Obilježavanju pete godišnjice rada Udruženja u ime Općine Centar prisustvovali su načelnik Srđan Mandić i pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

 

Udruženje  za promociju i unapređenje zdravlja „Generacija“ osnovano je 2016, a sa radom je počelo 2017. godine. Za pet godina rada realizirani su mnogobrojni programi u cilju razvoja zdravstvenog trenda i stilova života sa posebnim akcentom na osobe treće životne dobi.

 

U okviru obilježavanja jubileja prikazan je kratki promotivni film o značaju rada Udruženja, te su dodijeljeni pokloni najstarijim i najaktivnijim članovima, kao i zahvalnice prijateljima Udruženja i voditeljima sekcija.

 

Načelnik Mandić čestitao je jubilej predstavnicima Udruženja naglasivši da Općina Centar svesrdno podržava projekte koji za cilj imaju unaprjeđenje života osobama treće životne dobi.

 

-Često svi mi prilikom razmišljanja o starosti imamo razne strahove, ali zaista kada pogledamo vaš rad i predanost sa kojom činite sve da osobama treće životne dobi uljepšate i olakšate taj period života, ti strahovi nestaju. Budite sigurni da u Općini Centar imate, prije svega iskrenog prijatelja koji će uvijek rado podržati dobre projekte koje realizirati, kazao je načelnik Mandić prilikom obraćanja te uručio poklon najstarijem članu Centra za zdravo starenje, devedesetčetverogodišnjem Subhiji Nuhanoviću.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti