IZDVOJENO 26.775 KM

Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak

Općinski načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovore sa dobitnicima novčanih sredstava iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike u prijeratno mjesto življenja.

U budžetu za 2022. godinu Općina Centar Sarajevo je izdvojila finansijska sredstva za Program održivog povratka koja se dodjeljuju općinama, vjerskim institucijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te pojedincima povratnicima za sanaciju stambenih jedinica, pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.

 

 

Raspodjela ovih sredstva vrši se na osnovu javnog poziva za dodjelu sredstava iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike u prijeratno mjesto življenja koji je Općina Centar Sarajevo objavila 5. marta 2022. godine

 

Općinski načelnik potpisao je ugovore sa četiri povratničke porodice u ukupnom iznosu od 26.775 KM.

 

 

„Svaka lokalna zajednica ima obavezu da pomaže povratak naših građana na svoja ognjišta. Općina Centar to radi dugi niz godina, a mi ćemo tu praksu nastaviti i u narednom periodu“, naglasio je načelnik Mandić.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovala je pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar Jasmina Fazlić.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti