PROJEKAT PODRŽAN KROZ PROGRAM RELOAD2

Nastavljena Minibasket liga osnovnih škola Općine Centar

Tokom proteklog vikenda odigrane su utakmice Minibasket lige osnovnih škola Općine Centar.
Nastavljena Minibasket liga osnovnih škola Općine Centar

Nakon četiri odigrana kola prvo mjesto u midi grupi drže učenici Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, drugi su učenici OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ dok su na trećoj poziciji  u ovoj grupi učenici iz Osnovne škole „Katoličkog školskog centra“. Najbolji u mini grupi su učenici OŠ „Nafija Sarajlić“, zatim slijedi OŠ „Alija Nametak“, dok treću poziciju zauzimaju mali košarkaši iz Osnovne škole „Hasan Kikić“.

 

 

Projekat Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar, gdje je svoje učešće potvrdilo više od 200 mališana sa područja centralne gradske općine, realizuje  Košarkaški klub BBY u saradnji sa Općinom Centar. Finansijer je Evropska unija (EU), a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

 

 

Mališani će kroz ovaj projekat u sali Kulturno-sportskog centra Skenderija osim dobre zabave i druženja naučiti i nešto o osnovnim pravilima košarke, te načinu ponašanja na treningu. Školu vode mladi košarkaši KK BBY pod stručnim nadzorom Admira Sakoča. Projektom su obuhvaćeni učenici osnovnih škola sa Centra od prvog do petog razreda, a kako je predviđeno projekat će trajati od aprila do novembra ove godine tokom čega će biti održavana košarkaške radionice i takmičenja. Za aktivne učesnike realizator projekta je obezbijedio besplatnu sportsku opremu.

 

 

U finalnom dijelu projekta osim zabave i igre na otvorenom organizator je pripremio za male učesnike nagrade i medalje za najbolje.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti