Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Nacrt budžeta Općine Centar za 2023. godinu

U skladu sa budžetskim kalendarom za donošenje budžeta Općine Centar za narednu godinu, Općina Centar je raspisala Javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja za Nacrt budžeta Općine Centar za 2023. godinu.
Javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Nacrt budžeta Općine Centar za 2023. godinu

Javni poziv je objavljen u srijedu, 15. juna 2022. godine na općinskoj web stranici: www.centar.ba (Javni pozivi, konkursi i oglasi) i ostaje otvoren 30 dana.

 

Cilj Javnog poziva je utvrđivanje prioriteta za finansiranje iz budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu. Sredstva će se odobravati za projekte koji utiču na unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja Općine Centar Sarajevo.

 

Pravo predlaganja projekata imaju građani, savjeti mjesnih zajednica, institucije, poduzetnici, općinske službe kao i svi drugi koji imaju projektnu ideju od interesa za veći broj građana, izuzev organizacija civilnog društva čiji su projekti predmet posebnih javnih poziva.

 

Prijedloge projekata treba dostaviti isključivo na obrascima koji se mogu preuzeti na info punktu Općine Centar i na općinskoj web stranici: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava.

 

Prijave se podnose u zatvorenoj koverti direktno na protokol Općine Centar ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo, Služba za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu, (Mis Irbina 1 71 000 Sarajevo) sa naznakom  „Javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja za Nacrt budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu“

 

Vrednovanje predloženih projekata će se vršiti u skladu sa kriterijima navedenim u javnom pozivu. 

 

Izvještaj o bodovanju pristiglih projekata iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, bit će objavljen na web stranici Općine u okviru izvještaja o provedenoj javnoj raspravi o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu. 

 

Dodatne informacije ili pomoć u vezi sa popunjavanjem i predajom obrazaca mogu se dobiti putem lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu, na kontakt telefon 033/562-389 i 033/223-269. 

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti