OPĆINA CENTAR DALA U ZAKUP SKLONIŠTE HISTORIJSKOM ARHIVU

Načelnik Mandić: Sklonište će zadržati primarnu funkciju

Općinski načelnik Srđan Mandić danas je potpisao ugovor o davanju u zakup prostorija skloništa u ulici Hamze Orlovića do broja 3. Javna ustanova Historijski arhiv Sarajevo ovim ugovorom zakupila je prostor na period od dvije godine.

Direktor JU Historijski arhiv Sarajevo, Haris Zaimović je iskazao zahvalnost Općini Centar što je prepoznala važnost čuvanja arhivske građe cijelog Kantona Sarajevo.

 

„Naša glavna djelatnost jeste preuzimanje arhivske građe, a mi smo u ovom momentu iscrpili sve do sada raspoložive kapacitete. Sa ovim prostorom površine od 320 kvadrata mi smo obezbijedili prostor za 1000 metara arhivske građe“, naglasio je direktor Zaimović.  

 

„Općina Centar na ovaj način pomaže svim institucijama u Kantonu Sarajevo, kada je u pitanju trajno zbrinjavanje arhivske građe, ali isto tako želim poručiti i našim građanima da nemaju dileme ili brige, jer smo u ugovoru jasno definisali da je ovo prvenstvno sklonište, te da u slučaju neposredne ratne opasnosti ili rata, zakupac je dužan najkasnije u roku od 24 sata od izdavanja naredbe isprazniti i staviti u funkciju sklonište za zaštitu stanovništva i materijalnih dobara, a mi se iskreno nadamo da do toga neće doći“, rekao je načelnik Mandić.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti