RASPISAN JAVNI POZIV

Nabavka specijalizovanog vozila za odvoz otpada

Služba za civilnu zaštitu Općine Centar je putem Odsjeka za javne nabavke pokrenula proceduru nabavke specijalizovanog vozila za sakupljanje i odvoz otpada.
Nabavka specijalizovanog vozila za odvoz otpada

-U okviru Kantonalnog javnog preduzeća „Rad“ formirali smo Službu za komunalnu čistoću koja je uputila Općini Centar molbu za nabavku specijalizovanog vozila za prikupljanje otpada. Radi se o najsavremenijem vozilu koje pored osnovnog dijela ima dogradnju i dizalicu, tako da pored pražnjenja kontejnera može vršiti pražnjenje kanti za otpad i posebnih podzemnih kontejnera za selektivno odlaganje otpada, takozvana zvona čiji se broj povećao u posljednje vrijeme. Vozilo će služiti za redovan odvoz otpada, dok će u slučajevima vanrednog stanja prirodne i druge nesreće vozilo biti stavljeno pod ingerenciju Općinskog štaba civilne zaštite, objasnio je Haris Aganović, stručni savjetnik za protivpožarnu zaštitu i vatrogastvo te poslove Operativnog centra Službe za civilnu zaštitu Općine Centar.

 

Međunarodni javni poziv je objavljen 10. juna na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba/. Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za ovaj javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju do 20. jula do 13 sati nakon čega slijedi javno otvaranje ponuda.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti