U BESPLATNU ŠKOLU TENISA PRIJAVLJENO 130 ŠKOLARACA

Popunjeni svi termini ljetne škole tenisa za djecu

Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ je započela sa besplatnom ljetnom školom tenisa na teniskim terenima Koševo.

Polaznici škole su dječaci i djevojčice iz svih osnovnih škola sa Centra. Školu vode profesori sporta i tjelesnog odgoja Adis Mušanović i Mirza Pašić.

 

– U ljetnu školu tenisa mogli su se prijaviti učenici od prvog do devetog razreda. Mi imamo oko 130 prijavljenih polaznika koje smo podijelili u grupe u zavisnosti od uzrasta. Za svaku grupu ćemo održati tri treninga sedmično po jedan sat po terminu što je optimalno za njihov uzrast, fizičku spremu i koncentraciju. Samo polaznici prvih razreda imaju svoje samostalne grupe, dok ostali razredi će imati treninge u tandemu sa starijom generacijom. Sa završetkom školske godine zbog obaveza djece u školi intenzivirat ćemo treninge tokom ljetnog perioda, objasnio je Mušanović.

 

Realizacija programa „Ljetna škola tenisa“ biće provedena u periodu od 1. juna do 29. jula 2022. godine na tenis terenima u Ulici Patriotske lige broj 21, kod pomoćnih terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.

 

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ realizuje besplatne škole sporta za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar, dok će tokom ljetnog perioda i školskog raspusta biti aktivne samo besplatne škole atletike, tenisa i taekwondoa.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti