JAVNI POZIV ZA NABAVKU KOMBI VOZILA

Nastavak podrške Gorskoj službi spašavanja - stanica Sarajevo

U okviru Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo formirana je Služba za spašavanje sa visina, u prirodi, na vodi i pod vodom koja broji 20 članova i djeluje na području općine Centar.
Nastavak podrške Gorskoj službi spašavanja - stanica Sarajevo

Uprava Gorske službe je uputila molbu za nabavku kombi vozila sa pogonom na četiri točka za potrebe djelovanja pomenute službe. Načelnik Općine Centar Srđan Mandić kao komandant Općinskog štaba civilne zaštite, je izdao nalog općinskoj Službi za civilnu zaštitu da putem Odsjeka za javne nabavke pokrenu proceduru nabavke vozila koje će služiti za potrebe spašavanja ljudi i materijalnih dobara na području Centra.

 

Javni poziv je objavljen 8. juna na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba/. Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za ovaj javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju do 24. juna do 13 sati nakon čega slijedi javno otvaranje ponuda.

 

Ovo predstavlja nastavak podrške u opremanju Gorske službe spašavanja – stanica Sarajevo, čiji članovi su nebrojeno puta dokazali svoju spremnost u spašavanju unesrećenih. Prethodno je načelnik Mandić u aprilu ove godine uručio opremu potrebnu opremu pripadnicima ove službe u vrijednosti nešto više od 49.000 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti