CRVENOM KRIŽU OPĆINE CENTAR SARAJEVO 20.000 KM

Općina Centar podržala rad Crvenog križa

Općina Centar Sarajevo i ove godine iz svog budžeta izdvojila je značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave humanitarnim radom. Tim povodom načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa predsjednikom Crvenog križa Općine Centar Sarajevo dr. Bakirom Nakašom potpisao protokol o realizaciji sredstava za rad ove humanitarne organizacije u vrijednosti od 20.000 KM.

„U Općini Centar se realizuje niz projekata namijenjenih najugroženijim kategorijama stanovništva. Svake godine izdvajamo sve značajnija sredstva za ovu oblast. Ovaj oblik podrške radu humanitarnih organizacija je neophodan, jer su nažalost sve učestaliji zahtjevi za pomoć materijalno ugroženim kategorijama stanovništva.“, poručio je načelnik Mandić.

 

„Svaka institucionalna pomoć je od velike važnosti za naše korisnike, kojih je nažalost svakim danom sve više. Poslije teškog perioda za vrijeme pandemije korona virusa, konačno se možemo  opet vratiti našoj primarnoj misiji u skladu sa našim principima jedinstva, dobrovoljnosti, nezavisnosti i neutralnosti  pružanja adekvatne pomoći svima koji su u potrebi“, izjavio je predsjednik Crvenog križa OCS dr. Nakaš.

 

Crveni križ općine Centar u svojim redovima okuplja dobrovoljce svih dobnih uzrasta, od učenika osnovne škole do penzionera.

 

Današnjem potpisivanju protokola prisustvovala je i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti