JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI

Objavljen direktni poziv za dostavu projektnih prijedloga partnerskih mjesnih zajednica iz Centra

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ (faza II) Općina Centar Sarajevo u saradnji sa UNDP objavljuje direktni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga namijenjen partnerskim mjesnim zajednicama koje učestvuju u II fazi pomenutog projekta u kojem su predviđena sredstva za finansijsku podršku prioritetima predloženim od strane partnerskih mjesnih zajednica, koji su definisani na forumima građana i građanki, a u skladu su sa razvojnim strategijama jedinica lokalne samouprave (JLS).
Objavljen direktni poziv za dostavu projektnih prijedloga partnerskih mjesnih zajednica iz Centra

Javni poziv je namijenjen realizaciji lokalnih prioriteta u sljedećim partnerskim mjesnim zajednicama Općine Centar: „Bardakčije“, „Crni Vrh-Gorica“, „Marijin Dvor“, „Nahorevo“ i „Park-Višnjik“.

 

Direktni poziv ima za cilj poticanje aktivnog uključivanja građana i građanki u definisanje njihovih potreba koje se transformišu u projekte za unapređenje lokalnih zajednica.

 

 

Zainteresovani javni poziv mogu pronaći, te preuzeti i ispuniti potrebne formulare za prijavu na web stranici Općine Centar: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava. Ispunjeni set dokumenata za projekat sa svom zahtijevanom dokumentacijom se dostavlja u jednom primjerku u štampanom obliku i jednoj elektronskoj kopiji (CD ili USB) u zatvorenoj koverti sa naznakom: Aplikacija za direktni poziv za mjesne zajednice u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, od ponedjeljak do petka u periodu od 8 do 16 sati na adresu: Općina Centar Sarajevo, Ulica Mis Irbina broj 1, 71000 Sarajevo. Rok za predaju projekata je 1. juli 2022.godine do 15:00 sati. Aplikacije koje budu pristigle poslije navedenog roka neće biti razmatrane. Sva potrebna dodatna objašnjenja moguće je dobiti putem sljedećeg maila: selma.piljevic@centar.ba.

 

 

Kako je navedenoj u direktnom pozivu minimalna ukupna vrijednost apliciranog projekta je 26.000 KM (bez PDV), a maksimalna 30.800 KM (bez PDV), dok je također jedan od uslova da realizacija projekta ne traje duže od šest mjeseci. Projekat mora biti takav da od njega ima korist veći  broj stanovnika, odnosno da će ga aktivno koristiti većina ili veliki broj stanovnika te mjesne zajednice i drugih mjesnih zajednica ukoliko se radi o zajedničkom projektu više partnerskih mjesnih zajednica.

 

 

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ provodi UNDP u Bosni i Hercegovini, a finansiraju Vlada Švicarske i Švedska. Cilj projekta, čija druga faza traje do 2024. godine, jeste unapređenje kvaliteta života građana i građanki u Bosni i Hercegovini kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice (MZ) koje potpomažu aktivan angažman građana i građanki u javnom životu, i predstavljaju primjer dobre prakse lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i demokratske promjene na lokalnom nivou.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti