Održana 18. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar

Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak 2. juna 2022. godine 18. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.

Prije početka sjednice prisutni su minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast iznenadno preminuloj Segmedini Srna-Bajramović.

 

Dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić podnijela je ostavku na mjestu dopredsjedavajuće,  a vijeće je ostavku većinom glasova i prihvatilo.

 

Na sjednici je usvojena odluka o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Breka“ (područje općine Centar Sarajevo) - Izgradnja stambenog objekta na parceli k.č.1084/3 K.O. Sarajevo V-parcela S13 kao i odluka o pristupanju izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana „Stambena zona Šip“ (područje Općine Centar Sarajevo) - izgradnja stambenog-poslovnog objekta na parcelama k.č.517/8 i 517/9 K.O. Sarajevo VI - izgradnja stambenog objekta na parcelama k.č.516/1, 516/2 i 517/4 K.O. Sarajevo VI.

 

Prijedlog dopunskog rješenja broj 05/A-31-396/19 o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u svrhu legalizacije stambenog objekta u ulici Nahorevo do broja 35 dobio je potrebnu većinu glasova vijećnika.

 

Vijeće je usvojilo i odluku o privremenom korištenju javnih površina te program privremenog korištenja javnih površina na području općine Centar Sarajevo.

 

Na sjednici su usvojene i Odluka o prestanku statusa javnog dobra u općoj upotrebi, Odluka o dopunama Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Općine Centar Sarajevo kao i Odluka o ispravci Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu stanova Općine Centar Sarajevo.

 

Nakon toga podržani su i prijedlozi odluka o razrješenju i imenovanju članova Komisije za energetsku efikasnost, Komisije za izbor i imenovanja i mandatnoimunitetska pitanja, Komisije za boračka pitanja.

Vijeće je usvojilo i Odluku o dodjeli u zakup neposrednom pogodbom poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo u ulici Patriotske lige 48.

 

Prijedlog odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo putem javnog oglasa u ulicama Čobanija 12, Đoke Mazalića 1, Hamze Orlovića 3-5, Valtera Perića i  Vrazova dobio je potrebnu većinu glasova vijećnik.

 

Vijećnicima je na ovoj sjednici prezentirana i informacija o obrascima periodičnog izvještaja za period 01.01.-31.03.2022. godine.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti