MANDIĆ I NANIĆ POTPISALI UGOVOR

Općina Centar izdvojila još 10.000 KM za izgradnju muzeja 505. viteške brigade

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić potpisali su danas ugovor o dodjeli sredstava za sufinansiranje izgradnje Muzeja 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine u Bužimu, prema kojem će iz budžeta Općine Centar biti izdvojeno 10.000 KM za sufinansiranje projekta.

Podsjećamo, Općina Centar je i ranije u ovoj godini izdvojila 10.000 KM za ovu namjenu, a cijeneći značaj izgradnje Muzeja 505. Viteške brigade. Muzej će podsjećati na sve ratne zasluge ove brigade, njenog čuvenog komandanta, generala Izeta Nanića, kao i sve poginule borce i pripadnike Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine, koji su položili svoje živote braneći našu domovinu.

 

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar snažno podržava projekte koji imaju za cilj sačuvati sjećanje na heroje koji su odbranili našu jedinu domovinu i obavezali nas da nikada ne zaboravimo njihov neizmjerni doprinos slobodnoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

 

-Opština Centar je izdvajala sredstva za realizaciju važnih projekata u drugim lokalnim zajednicama. Nastavit ćemo, u skladu sa mogućnostima, sa ovakvom praksom i u budućnosti. Zajedno moramo činiti maksimalne napore da sačuvamo sjećanje na odbranu naše jedine domovine i sve poginule borce koji su dali živote za našu slobodu. Radujem se da se vidimo na otvaranju Muzeja, poručio je Mandić.

 

Načelnik Nanić je izrazio zahvalnost Općini Centar za učešće u ovom izuzetno značajnom milionskom projektu za Bužim, u okviru kojeg bi se trebao početi graditi objekt muzeja za nekih mjesec dana.

 

-Ja koristim priliku da se još jednom zahvalim što su načelnik Mandić i vijećnici Općinskog vijeća prepoznali inicijativu. Potpisali smo dva ugovora o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 20.000 maraka. Drago mi je da sam danas u Općini Centar, a iskreno se nadam budućoj saradnji ove dvije lokalne zajednice. Ovo je historijski projekat za građane općine Bužim, za Armiju Republike Bosne i Hercegovine jer ovaj će objekat trajno svjedočiti o časnoj viteškoj borbi pripadnika Armije RBiH i pripadnika 505. Viteške brigade, kazao je Nanić te izrazio zahvalnost i drugim institucijama koje su prepoznale važnost ovog projekta.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić, te vijećnici Hidajet Porić i Lajla Ćosović koji su podnijeli inicijativu na sjednici Općinskog vijeća da se izdvoje sredstva za sufinansiranje izgradnje Muzeja 505. viteške brigade Petog korpusa Armije Bosne i Hercegovine u Bužimu.

 

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti