NAČELNIK MANDIĆ I MINISTAR ŠTETA OBIŠLI BUDUĆE GRADILIŠTE

U subotu započinju radovi na zamjeni oštećenih dijelova vijadukta na Ciglanama

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa kantonalnim ministrom saobraćaja Adnanom Štetom obišao lokaciju gdje ovog vikenda trebaju započeti radovi na obnovi dijelova mosta odnosno vijadukta na Ciglanama.

Kako se radi o veoma prometnoj saobraćajnici radovi će se izvoditi u noćnim satima, i to u periodu od 23 do 6 sati ujutro, kada će saobraćaj biti potpuno obustavljen, a preko dana saobraćaj će se normalno odvijati.

 

-Na ovom mostu došlo je do velikih oštećenja i zbog svih sigurnosnih mjera, kao i zbog njegove funkcionalnosti, odlučeno je da će se sanirati dijelovi mosta koji su skoro pa potpuno oštećeni i nesigurni. Kako se ne bi stvarale gužve u saobraćaju, radovi na sanaciji će se izvoditi noću. Naše opredjeljenje je da u svim općinama Kantona omogućimo kvalitetniji i sigurniji i javni prevoz, kao i cestovnu infrastrukturu, objasnio je ministar Šteta.

 

Načelnik Mandić je ovom prilikom istakao da je na osnovu mnogobrojnih primjedbi sugrađana te predstavnika Mjesne zajednice „Ciglane“ Općina Centar također bila spremna da finansira obnovu ovog dijela mosta na Ciglanama.

 

–S obzirom na našu dobru saradnju sa kantonalnim ministarstvima a i da se radi o saobraćajnici u nadležnosti Direkcije za puteve Kantona Sarajevo finansiranje je preuzelo nadležno Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo koje će za ovaj projekat izdvojiti 225.415 KM. Sigurnost građana nam je izuzetno bitna, ovaj vijadukt je jedan od prometnijih u općini Centar i vjerujem da će zamjena oštećenih dijelova uveliko olakšati saobraćanje i osigurati svima veću bezbjednost, jer sada je sigurnost ugrožena. Saradnja sa Ministarstvom saobraćaja KS nam je važna i nastavit ćemo sarađivati na svim nivoima vlasti u interesu svih naših građana, istakao je načelnik Mandić.

 

Navedeni projekat će biti realizovan na osnovu Okvirnog ugovornog sporazuma za održavanje mostova na području Kantona Sarajevo. Kako je planirano radovi će trajati od subote 4. juna.

 

Sa predstavnicima izvođača radova i nadzornog organa dogovoreni su detalji o planu aktivnosti i planu izvođenja radova, čiji se završetak očekuje za 60 dana od dana početka radova. Za nadzor projekta je zadužena firma „IG“ Banja Luka.

 

Do početka radova, u toku sedmice, bit će izvršeni pripremni radovi i postavljena signalizacija, a od subote kada radovi počnu, počinje i izmjena režima saobraćaja, shodno rješenju koje je donijelo Ministarstvo saobraćaja.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti