Započela sanacija zaštitne rukohvatne ograde u Ulici Stjepana Tomića

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar krajem protekle sedmice započeli su radovi na sanaciji rukohvatne zaštitne ograde duž Ulice Stjepana Tomića koja se nalazi u blizini Klinike urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

Vrijednost radova iznosi 11.900 KM. Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor građevinske firme „Sela“ Emir Tutić, planirana je realizacija jos 12 projekata sanacije pristupnih staza i stepeništa te obnove rukohvatnih zaštitnih ograda i postavljanje zaštitnih stubova. Planirana je realizacija projekta sanacije pristupne staze i stepeništa u ulicama: Hiseta kod spomen-obilježja Narodnom heroju Drugog svjetskog rata Vladimiru Periću Valteru, Stolačka, Maka Dizdara 6, Derebent 43, Maršala Tita kod znamenite „Hippy klupe“, Tina Ujevića 5, Buka 10, Asima Ferhatovića, Husrefa Redžića 5 kod obdaništa „Vrapčić“ (druga faza).

 

Također je tokom građevinske sezone planirano da budu okončani radovi na postavljanju zaštitnih stubova u Ulici Dajanli Ibrahim-bega prema stepeništu u Ulici Antuna Hangija 27-29, kao i sanacija platoa ispred parka „Jelena Vitas“ u Ulici Branilaca Sarajeva.

 

Na osnovu pomenutog ugovora radnici firme „Sela“ su već izgradili betonsko postolje na koje je postavljena bista posvećena najvećem sportisti Bosne i Hercegovine svih vremena Mirzi Delibašiću Kinđetu čije je otkrivanje planirano za sutra u 19 sati. Vrijednost svih navedenih projekata iznosi 137.426 KM, a sredstva su obezbijeđena u budžetu Općine Centar za 2022. godinu.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti