Obilježen Dan škole „Hasan Kaimija“

Učenici Osnovne škole „Hasan Kaimija“ pripremili su danas bogat kulturno-zabavni program, povodom 77. rođendana škole. Obilježavanju Dana škole u ime Općine Centar prisustvovao je predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo.

Direktorica škole Amra Đip je istakla da su protekle dvije godine bile jako izazovne zbog pandemije korona virusa.


„Drago nam je što smo se konačno vratili u školu i što su učenici zajedno sa učiteljima i nastavnicima mogli da prirede kulturno-zabavni program povodom Dana škole. U posljednje dvije godine smo postigli izvanredne rezultate, a velike zasluge idu učenicima, nastavnicima, roditeljima i prijateljima škole. Ovo je jedna od najljepših škola u Kantonu Sarajevo, a da bi bilo tako imamo veliku pomoć Općine Centar, posebno predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sejada Đoze i načelnika Srđana Mandića. Hvala im na tome“, kazala je direktorica Đip.

Predsjedavajući Đozo je čestitao učenicima i nastavnom osoblju Dan škole i poželio još mnogo uspjeha.

„Ovu školu sam pohađao prije 37 godina. Najljepši trenuci me vežu za ovu školu i ovu mjesnu zajednicu. Tokom agresije škola je imala jako veliku ulogu u odbrani, tu je bila između ostalog smještena i vojna kuhinja. Nadam se da će doći vrijeme kada će naši najmlađi u udžbenicima moći pročitati istinu o agresiji i odbrani BiH. Učenicima želim da postižu samo najbolje rezultate tokom svog školovanja, jer su oni naša budućnost. Jedino znanjem i pameću možemo pobijediti sve one koji žele dijeliti našu domovinu“, rekao je Đozo.

Ovom prilikom, predsjedavajućem Đozi je uručena i zahvalnica, zbog njegove nesebične podrške radu ove škole i njenom unapređenju.
03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti