Obilježen Dan škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“

Učenici, nastavnici i uposlenici Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ obilježili su na svečan način Dan škole.

Priredbi, koju su posebnim angažmanom i zalaganjem pripremili učenici i nastavnici ove škole, prisustvovali su općinski načelnik Srđan Mandić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za finansije Elma Tuzlić, te vijećnica Marijana Podrug Arapović.

 

Direktor škole Edin Smajić zahvalio se prisutnima što su svojim dolaskom uveličali obilježavanje 57. godišnjice škole.

-Unazad nekoliko godina mnogo toga je urađeno na unapređenju ambijenta i uslova rada u školi a u tome su nam svesrdno pomogli naši prijatelji iz Općine Centar na čemu im se ovom prilikom posebno zahvaljujem, istakao je Smajić.

 

Program  je bio posvećen sevdalinci koja je simbol ljubavi, multikulturalnosti, ali i ponos naše zemlje.

 

Ovom prilikom, između ostalih, dodijeljene su zahvalnice za podršku u radu škole načelniku Mandiću, vijećnici  Podrug Arapović i pomoćnicama Tuzlić i Dizdarević.

 

Načelnik Mandić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

- Uvijek ponavljam da mi je najljepši dio posla saradnja sa djecom, školama, obrazovnim ustanovama uopće. Uživao sam danas u priredbi koju su pripremili učenici nastavnici i raduje me da je tema bila sevdalinka. Želim naglasiti da vam je Općina Centar na raspolaganju i da u nama imate prijatelja, poručio je Mandić.

 

Nakon održane priredbe, načelnik Mandić obišao je svlačionice u fiskuturnoj sali za čiju rekonstrukciju je Općina u budžetu izdvojila 38.000 maraka sa namjerom da se osiguraju uslovi za siguran boravak djece u školskom prostoru, te obezbijedi kvalitetnije izvođenje nastave.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti