POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA

Potpisani ugovori o dodjeli novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas ugovore sa poljoprivrednicima sa područja općine Centar o dodjeli novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane.

Podsjećamo, Općina Centar ranije je raspisala javni poziv za dodjelu novčanih poticaja za kupovinu stočne hrane putem Službe za privredu i poslovne prostore.

 

Cilj javnog poziva bio je realizacija mjera finansijske podrške poljoprivrednicima. Naime, svjesni situacije u kojoj smo se zadesili, Općina Centar pokušava iznaći najbolja moguća rješenja kako bi pružila podršku poljoprivrednicima koji se svakodnevno suočavaju sa rastom cijena stočne hrane na tržištu.

 

Uslijed novonastale situacije, uzgajivači smanjuju broj životinja na svojim gazdinstvima, te u cilju pomoći našim poljoprivrednicima u ublažavanju posljedica do kojih su poskupljenja dovela planirana je ova finansijska pomoć.

 

Načelnik Mandić razgovarao je sa poljoprivrednicima o problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju, te naglasio da će im Općina Centar pružiti pomoć, u skladu sa finansijskim mogućnostima.

 

Pravo na učešće na javnom pozivu imali su svi poljoprivredni proizvođači sa područja općine Centar Sarajevo koji se bave uzgojem krupne i sitne stoke, ali i oni koji se bave peradarstvom i pčelarstvom.

 

Uslove javnog poziva ispunilo je 25 poljoprivrednika sa kojima su potpisani ugovori u ukupnom iznosu od 20.188 maraka.

 

Naglašeno je da je ovo prvi put da Općina Centar na ovakav način pomaže poljoprivrednike te da će ovakva praksa biti nastavljena i ubuduće.

 

Potpisivanju ugovora sa poljoprivrednicima prisustvovali su i vijećnik Velija Katica te pomoćnica načelnika za privredu i poslovne prostore Neira Mlinarević.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti