SANACIJA ŠTETA OD POPLAVA NA ILIDŽI

Općina Centar izdvojila još 30 hiljada KM

S obzirom da je krajem prošle godine općina Ilidža pretrpila velike posljedice usljed poplava Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu obezbijedila sredstva u iznosu od 30.000 za sanaciju posljedica izazvanih poplavama.

Tim povodom je u prostorijama Općine Centar organizirano potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Općini Ilidža za sanaciju posljedica izazvanih prirodnom nesrećom – poplavama. U ime Općine Centar kao finansijera, ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić, dok je u ime Općine Ilidža, kao korisnika sredstava, dokument potpisao načelnik Nermin Muzur.

 

Načelnik Mandić posebno je istakao spremnost Općine Centar da kao Općina sa stabilnim budžetom, u mjeri u kojoj je to moguće, pomogne drugim lokalnim zajednicama koje se suočavaju sa problemima šteta nastalih usljed elementarnih nepogoda.

 

- Raduje me da smo bili u prilici da pozitivno odgovorimo na zahtjev Općine Ilidža za pomoć u sanaciji šteta od poplava i sa budžetske stavke „Podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća“, kojom raspolaže Služba za civilnu zaštitu, izdvojimo ova sredstva. Općina Centar imam razumijevanja i u skladu sa mogućnostima pomaže lokalnim zajednicama kojima je pomoć potrebna, poručio je Mandić.

 

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Muzur uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i načelniku Mandiću naglasivši da ovo nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

 

Podsjećamo, Općina Centar je i u prošloj godini izdvojila 30.000 maraka za sanaciju posljedica uzrokovanih poplavama na području općine Ilidža.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar Faruk Efendić i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Ilidža Enes Čorbo.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti