Javni poziv za predstavnike malih i srednjih preduzeća i obrtnike iz oblasti turizma

Općina Centar Sarajevo u partnerstvu sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) je objavila javni poziv malim i srednjim preduzećima, obrtnicima i registrovanim seoskim domaćinstvima koji djeluju u sektoru turizma i pružanja turističkih usluga s područja općine Centar Sarajevo da se prijave na dodatnu edukaciju iz oblasti turizma.
Javni poziv za predstavnike malih i srednjih preduzeća i obrtnike iz oblasti turizma

Navedeni javni poziv je objavljen u okviru projekta „Nature for Recovery“ kao dio projekta „EU4BusinessRecovery“ sufinansiranog od strane Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke

 

S ciljem izgradnje znanja i jačanja kapaciteta pružatelja turističkih usluga koji djeluju na širem području Skakavca biće organizovani treninzi za 50 osoba iz lokalnih biznisa koji pružaju turističke usluge.

 

Do kraja ove kalendarske godine planirano je održavanje četiri treninga na teme: „Standardi zelene destinacije“, „Kako privući turiste i sponzore“, „Korištenje  digitalnog marketinga za promociju, prodaju i daljnji razvoj svog poslovanja“, te  „Postupanje u teškim i nepredviđenim okolnostima“.

 

Ciljna grupa kojima je namijenjen javni poziv za edukaciju su pružatelji smještaja (hoteli, pansioni...), ponuđači hrane i pića (pubovi, restorani, kafići), putničke agencije i drugi pružatelji rezervacija, pružatelji usluga organizacije izleta s vodičem i turistički vodiči, pružatelji prijevoza putnika (željeznički, cestovni, vodeni i zračni), davatelji usluga iznajmljivanja transportne opreme, pružatelji kulturnih usluga/aktivnosti (kulturne atrakcije), pružatelji sportskih i rekreacijskih aktivnosti te trgovci na malo (karakteristična roba specifična za područje turizma)

 

Svi zainteresovani detalje ovog javnog poziva mogu pronaći na web stranici Općine Centar u rubrici Javni pozivi:

Prijave je tokom narednih 15 dana moguće dostaviti putem mail adrese: munevera.hodzic@centar.ba, s referencom: „Skakavac Nature for Recovery”, otvoreni poziv za korisnike treninga”. U samom mailu je potrebno navesti kontakt podatke i opis djelatnosti kojom se bavi kandidat.

 

”EU4BusinessRecovery” je projekat Evropske unije koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. Projekat je vrijedan 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada eura). Zajedno ga provode GIZ, ILO i UNDP, u periodu od januara 2021. do juna 2023. godine.


Link  https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti