Općina Centar i eCommerce asocijacija u Bosni i Hercegovini potpisali sporazum o saradnji

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas Sporazum o saradnji između Općine Centar i eCommerce Asocijacije u Bosni i Hercegovini koji za cilj ima unapređenje digitalnog poslovanja u ovoj lokalnoj zajednici te poboljšanje poslovnih procesa kroz eCommerce.

U ime Asocijacije potpisivanju sporazuma prisustvovala je izvršna direktorica Belma Agić, a u ime Općine Centar sekretar Općine Adelina Džanković.

 

eCommerce asocijacija u BiH je prva asocijacija koja se bavi unapređenjem digitalnog ekosistema te poboljšanjem eCommerce poslovanja u Bosni i Hercegovini. Asocijacija radi na jačanju svih aspekata online trgovine sa ciljem da unaprijedi standarde e-commerce industrije u BiH i približi je svjetskim tokovima.

 

Kako je pojašnjeno danas tokom potpisivanja sporazuma cilj saradnje je da se putem web stranice Općine Centar korisnicima omogući digitalno finansijsko poslovanje, a kako bi se pojednostavile i ubrzale procedure.

 

U narednom periodu intenzivno će se raditi na stvaranju i razvijanju pozitivnog poslovnog okruženja u području elektroničkog poslovanja i razvoj eCommerce platforme.

 

Načelnik Mandić istakao je opredjeljenje Općine Centar da razvija digitalne platforme kako bi se prije svega omogućila nesmetana dvosmjerna komunikacija građana i građanki sa jedne, i organa uprave sa druge strane.

 

- Proces digitalizacije koju namjeravamo provesti je složeni proces uspostavljanja novog, funkcionalnijeg sistema, na kojem je potrebno trajno i kontinuirano raditi, naglasio je Mandić.

 

Agić je istakla da se zajedničkim snagama može djelovati i raditi na unapređenju digitalnog poslovanja te poboljšanju poslovnih procesa kroz eCommerce.

 

Potpisanim sporazumom definisana su međusobna prava i obaveze u provođenju ključnih aktivnosti koje su vezane za podizanje svijesti o eCommerce segmentu, povećanju broja i volumena kartičnih transakcija, prilagodbama legislative, te promovisanju sigurnosti online prodaje.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti