NAČELNIK MANDIĆ URUČIO PEHARE I MEDALJE

Učenici Osnovne škole „Šip“ pobjednici takmičenja u govornom pikadu

U realizaciji Sportskog društva slijepih i slabovidnih lica Kantona Sarajevo, a uz podršku Općine Centar, jučer je u prostorijama Osnovne škole „Šip“ održan turnir u govornom pikadu za učenike šestih razreda iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.

Općinski načelnik Srđan Mandić je na kraju turnira najboljim ekipama uručio pehare a pojedincima medalje.

 

-Prije svega želim čestitati pobjednicima, ali svakako i organizatoru turnira. Sjećam se da sam u djetinjstvu često igrao pikado i hvala vam što ste me danas podsjetili na te dane. Općina Centar finansijski je podržala Sportsko udruženje slijepih i slabovidnih lica Kantona Sarajevo za organizovanje sportskih aktivnosti, a u skladu sa finansijskim mogućnostima podrška će biti nastavljena i u naredom periodu, kazao je Mandić.

 

Na ovom turniru u kategoriji dječaka prvo mjesto osvojio je Bašić Nidal iz Osnovne škole „Vladislav Skarić“. Na drugo mjesto plasirao se Luka Krasnić iz Katoličkog školskog centra, a na treće Zen Zenuni iz Osnovne škole Musa Ćazim Ćatić.

U kategoriji djevojčica prvoplasirana je Ema Milak iz Osnovne škole „Šip“. Muharemović Arnela iz Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ osvojila je drugo mjesto, a na treće mjesto plasirala se Soraja Šarkić iz škole „Safvet-beg Bašagić“.

U ekipnoj konkurenciji pobjednik takmičenja je Osnovna škola „Šip“. Drugoplasirana je ekipa Osnovne škole „Vladislav Skarić“, a trećeplasirana ekipa Katoličkog školskog centra.

Takmičenju je u ime Općine Centar prisustvovala Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti