OPĆINA IZDVOJILA 61 HILJADU KM

Načelnik Mandić otvorio obnovljeni vrtić „Makovi“

Danas je ispred vrtića „Makovi“ (Obala Maka Dizdara 12) upriličena svečanost u povodu okončanja rekonstrukcije ovog vrtića. Za goste iz Općine Centar, načelnika Srđana Mandića te vijećnike Belmu Kapo, Saru Arslanagić, Samira Fazlića i Denisa Challengera, djeca su zajedno sa vaspitačicama pripremili kratki zabavni program.

Općina Centar je na inicijativu roditelja i JU „Djeca Sarajeva“ izdvojila 61.000 maraka za sanaciju krova, oborinske kanalizacije, fasade, toaleta, kuhinje i vanjsko uređenje ovog vrtića.

 

– Jedan od prioriteta općinske administracije je poboljšanje uslova boravka naše djece u predškolskim i školskim ustanovama na području ove lokalne zajednice. Posebno me raduje kada vidim koliko su djeca sretna jer sada imaju potpune uslove za boravak u ovom vrtiću. Nastavit ćemo sa ovim projektom i u drugim ustanovama, a u skladu sa našim mogućnostima, kazao je Mandić prilikom obilaska prostorija vrtića „Makovi“.

 

Današnjoj svečanosti ozvaničenja obnove vrtića „Makovi“ također je u ime Općine Centar prisustvovala i Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, v.d. direktorica Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ Alma Trnka kao i Mirela Pavlić, predstavnica roditelja koji su uputili ovu inicijativu prema Općini Centar.

 

Direktorica Trnka u ime JU „Djeca Sarajeva“, u ime osoblja vrtića „Makovi“, mališana i roditelja izrazila je veliku zahvalnost načelniku Mandiću, Općini Centar i vijećnicima na svemu što su učinili kako bi djeca danas boravila u potpuno novom ambijentu vrtića.

 

U znak zahvalnosti mališani su načelniku Mandiću uručili sliku vrtića koju su naslikali.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti