PRVI TAKMIČAR IZ BIH KOJI JE NASTUPIO NA SVJETSKOM KUPU U PARABICIKLIZMU

Općina Centar podržala parabiciklistu Mahira Sulejmanovića

Poznati bosanskohercegovački muzičar Mahir Sulejmanović, poznatiji kao Mahir Beathouse, je prvi takmičar iz BiH koji je nastupio na Svjetskom kupu u parabiciklizmu, koji je održan u maju ove godine u Njemačkoj.

Tim povodom je danas u Općini Centar upriličen prijem gdje je Mahira Sulejmanovića ugostio općinski načelnik Srđan Mandić.

 

Sulejmanović je osvojio 23. mjesto u konkurenciji 40 takmičara na Svjetskom kupu u njemačkom Elzachu, te navodi da nije ponosan na osvojeno mjesto, ali jeste što je nastupao pod zastavom Bosne i Hercegovine i predstavio svoju zemlju. Na Svjetskom kupu u parabiciklizmu je nastupao kao član Udruženja parabiciklističkog kluba „Balance“.

 

Mahir Sulejmanović je aprila 2020. godine doživio tešku nesreću, kada je pao sa balkona  porodične kuće. Nakon toga krenuo je u proces rehabilitacije. Iako je nesreća ostavila teške zdravstvene posljedice, nešto više od dvije godine kasnije Sulejmanović je uspješno završio nastup na Svjetkom kupu u parabiciklizmu.

 

-Zadovoljstvo mi je da sam danas ovdje i moram naglasiti da je načelnik Mandić jedini koji me ugostio, što meni mnogo znači. Nakon nesreće prognoze doktora nisu bile nimalo dobre. Tada mi je rečeno da ne samo da neću moći voziti bicikl, nego da neću moći ni hodati. Sretan sam i ponosan što sam imao priliku nositi zastavu naše zemlje i prvi put predstaviti zemlju u ovoj sportskoj disciplini. Nakon takmičenja zadao sam sebi novi zadatak da ostvarim još bolji plasman na Svjetskom kupu koji će biti održan u Quebec Cityju u Kanadi, kazao je Sulejmanović.

 

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica snažno podržava uspjehe sportista te da će takva praksa biti nastavljena i ubuduće.

 

–Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojima ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate, naglasio je Mandić.

 

Današnjem prijemu je također prisustvovala i Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti