Obilježena 30. godišnjica smrti Želimira Vidovića Kelija

Povodom obilježavanja 30. godišnjice od smrti Želimira Vidovića Kelija, istaknutog fudbalera FK Sarajevo, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo položio je jučer cvijeće na Centralno spomen – obilježje kod zgrade Općine Novi grad.

Istog dana, u znak sjećanja na pokojnog Kelija, u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, odigrana je revijalna utakmica između ekipa veterana FK Sarajevo, u kojem je Keli počeo i doživio svoju punu fudbalsku afirmaciju i FK Bosna.

 

Predsjedavajući Đozo je prilikom preuzimanja zahvalnice, koju je dobio za doprinos u organizovanju ove manifestacije, istakao da je Keli zaista bio „heroj u kopačkama“, kako su ga mnogi zvali, kao i da je izuzetno važno odavati počast i sjećati se njegovog herojstva koje je iskazao pomažući ranjenima.

 

U multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo iste večeri je prikazan dokumentarni film „Keli“, autora Muhameda Bikića, snimljenog u produkciji Televizije Sarajevo, a za koji je autor Bikić dobio Plaketu Grada Sarajeva.

 

Film je priča o životu i smrti Želimira Vidovića, legendarnog fudbalera Sarajeva i reprezentativca ex Jugoslavije, koji je ubijen 17. maja 1992. godine, pri povratku iz bolnice na Dobrinju, gdje je vozio ranjene sugrađane.

 

Obilježavanju ove tužne godišnjice prisustvovao je i vijećnik Velika Katica.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti