Besplatna škola samoodbrane za dječake i djevojčice

Centar za sport i rekreaciju – javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar i ove godine u saradnji sa općinskom Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar i Gradom Sarajevom nastavlja sa realizacijom projekta „Kucaju na vrata zaboravljeni asovi“, za svu djecu stariju od 7 godina sa područja središnje sarajevske općine.

Podsjećamo, ranije je potpisan memorandum o međusobnoj saradnji između Općine Centar, Grada Sarajeva i JU „Centar za sport i rekreaciju“.

 

U skladu sa potpisanim Memorandumom Grad Sarajevo je, između ostalog, imao obavezu da nabavi opremu za trenažni proces, JU „Centar za sport i rekreaciju“ da ustupi prostor, a Općina Centar da plati naknadu za prostor koji će se koristiti u svrhu realizacije projekta.

 

Cilj projekta je holistički pristup djeci, odnosno odgoj djece sa pravilnim pristupom usvajanja i primjeni znanja i vještina te animiranje i angažman pojedinaca odnosno trenera koje odlikuje bogato sportsko znanje, te konkretno radno iskustvo u radu sa mališanima.

Besplatna škola samoodbrane, savjetovanje iz nutricionizma i prevencije vršnjačkog nasilja realizuje se u FIS-u (Mis Irbina 10).

 

Termini besplatnih škola boksa i kickbox-a održavaju se utorkom i četvrtkom od 19 sati, petkom od 20 sati, te subotom od 10 sati.

Škola jiu-jitsu realizuje se nedjeljom u terminu od 16,30 sati.

 

Dječaci i djevojčice koji žele savladati osnove tehnike borilačkih sportova i vještina podizanja samoodbrambenih sposobnosti prijaviti se mogu kod trenera u gore u navedenim terminima.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti