Obilježen Dan škole „Alija Nametak“

Učenici, nastavnici i uposlenici Osnovne škole „Alija Nametak“ obilježili su na svečan način i ove godine Dan škole.

Priredbi, koju su posebnim angažmanom i zalaganjem pripremili učenici ove škole, prisustvovali su predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

 

Ovom prilikom, dodijeljene su zahvalnice za podršku u radu škole predsjedavajućem Đozi i Općini Centar, a koju je u ime načelnika Srđana Mandića preuzela pomoćnica Dizdarević. 

 

U svom prigodnom obraćanju, nakon uvodnih riječi, direktorica škole Nerminka Hadžić naglasila je da se svi uposlenici škole „Alija Nametak“ uvijek trude biti druga porodica svim učenicima.

 

"Trudimo se svaki dan raditi u skladu sa motom naše ovogodišnje svečanosti upriličene povodom Dana škole, a koja glasi 'Porodica je stub društva'“, istakla je direktorica Hadžić.

 

Predsjedavajući Đozo je u svom obraćanju prisutnima, prije svega, poželio sretne i uspješne predstojeće školske dane svim uposlenicima, učenicima i njihovim roditeljima.

 

Istakao je i kako će Općina Centar uvijek biti podrška uposlenicima ove škole u unapređenju uvjeta školovanja u kojim će nastavnici lakše prenositi svoja znanja, a učenici ih brže usvajati.

 

Priredbi je prisustvovao i općinski vijećnik Hamdija Hasanović.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti