U POVODU DANA OPĆINE CENTAR

Sparsima trofej na prvom „Memorijalu boraca Zlatišta“ u basketu

Sjajna ekipa Sparsa trijumfovala je na prvom „Memorijalnom turniru boraca Zlatišta“ u basketu (3 na 3), koji je odigran na basket terenu na lokalitetu Soukbunara.

Sparsi su u finalnom dvoboju savladali ekipu Vogošće (11:6), predvođenu sjajnim Saninom Čelikom (najbolji igrač turnira), te na taj način osvojili prvo mjesto i novčanu nagradu.

 

Na turniru je učestvovalo osam ekipa, podijeljenih u dvije grupe, a posebnu zahvalu dugujemo sestrama Alispahić Azri, Zerini i Neiri, državnim prvakinjama Bosne i Hercegovine u košarci, koje su također učestvovale na turniru.

 

Na kraju su sestre Alispahić, koje su i rođenen na Soukbunaru, osvojile četvrto mjesto, nakon što su poražene u susretu za treće mjesto od ekipe „Djeca Soukbunara“.

 

Uoči početka turnira, mjesni odbor Mjesne zajednice Soukbunar, uručio je cvijeće Azri, Zerini i Neiri, još jednom im čestitavši na osvajanju naslova državnih prvakinja u dresu KK Play-off.

 

Uz niz atraktivnih i zanimljivih utakmica, odigran je i revijalni duel između „Basket Soukbunara“ i Udruženja Pomozi.ba, koje je savladalo domaću ekipu sa 21:13.  Pobjedu Udruženju Pomozi.ba donijeli su Nermin Veiz, Vedad Drljević i Armin Čengić.

 

Organizacioni odbor turnira, kojim je predsjedavao Sejad Đozo, na kraju se zahvalio svim ekipama, koje su ove godine učestvovali na Memorijalu Boraca Zlatišta, kako u basketu, tako i u futsalu, najavivši kako će ovaj Memorijal svake godine biti sve bolji i bolji.

 

Zahvala ide i KK Koš i KK Ilidža, kao i BBY, koji su na turniru nastupili sa izmiješanim sastavima, među kojima je bilo i djevojaka, koje su se odlično nosile protiv muških kolega, te su dale posebnu atraktivnost ovom turniru.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti