Predsjedavajući Đozo i dopredsjedavajuća Adilagić posjetili Udruženje penzionera općine Centar

Općinsko vijeće Centar je na sjednici održanoj 9. marta 2017. godine usvojilo Odluku o obilježavanju Dana penzionera općine Centar 27. aprila, i to baš na dan osnivanja Udruženja penzionera općine Centar.

Tim povodom, danas je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućom Irom Adilagić posjetio sjedište Udruženja penzionera u Ulici Ćemaluša 1. Dobrodošlicu svojim gostima iz Općine Centar su poželjeli Mujo Slato, predsjednik Upravnog odbora i Miro Šego, predsjednik Skupštine ovog udruženja.

 

Ovom prilikom, predsjedavajući Đozo je čestitao penzionerima Centra njihov dan i zaželio im duge i sretne penzionerske dane provedene najprije u dobrom zdravlju. Pored toga, saslušao je probleme sa kojima se susreću svi penzioneri, pogotovo sad u doba poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

 

- Naša vrata u Općini Centar, uvijek su otvorena za vaše prijedloge i sugestije, posebno kada su u pitanju dobri projekti. Smatram da svi nivoi vlasti moraju biti aktivno uključeni u bolje rješavanje vaših problema, jer ste vi tokom svog radnog vijeka zadužili sve nas gradeći ovu državu,  kazao je Đozo.

 

Predstavnici Udruženja su izrazili zahvalnost na današnjoj posjeti predsjedavajućem Đozi i dopredsjedavajućoj Adilagić uvjereni da ona predstavlja najavu bolje buduće saradnje.

 

- Ovo udruženje broji oko 7.000 članova od čega je preko 70% sa najnižim primanjima i onda vam taj podatak govori koliko teško se borimo sa svakodnevnim preprekama, posebno posljednjim poskupljenjima, poručili su iz Udruženja.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti