Redovno održavanje ciciban igrališta na radost naših mališana

Uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ svakodnevno obilaze ciciban igrališta i sportske terene kojima upravljaju u ime Općine Centar zbog redovnog održavanja igrališta i terena za nesmetanu igru naših mališana i mladih.
Redovno održavanje ciciban igrališta na radost naših mališana

-  Našoj javnoj ustanovi je dato na upravljanje 20 ciciban igrališta i pet sportskih terena. Sa poboljšanjem vremenskih prilika i dolaskom proljeća veći broj djece koriste ova igrališta stoga naše ekipe svakodnevno obilaze lokacije gdje rade na redovnom održavanju što podrazumijeva košenje trave, te nužne popravke mobilijara kako bi spriječili eventualne povrede. S obzirom da ciciban igrališta i ove terene koristi najmlađa populacija, također u okviru redovnog održavanja radimo na dezinfekciji prostora kako bismo smanjili mogućnost zaraze, objasnio je Suad Jusić, rukovodilac upravljanja sportsko-rekreativnim kompleksom FIS i ciciban igralištima Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“. 

 

Općina Centar prije svega želi da najmlađi imaju svoj prostor za bezbrižnu dječju igru i stoga poklanja veliku pažnju održavanju i obnovi dječijih ciciban igrališta. Stoga apelujemo na naše stanovništvo da čuva mobilijar na dječjim igralištima, jer je prije svega napravljen za potrebe njihove djece.

 

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar je obezbijeđen iznos od 1.099.000 KM za potrebe izgradnje i uređenja manjih javnih površina, dječijih i ciciban igrališta i sportskih ploha, od čega je za potrebe izgradnje dječijih i ciciban igrališta i sportskih ploha, iz ove sume, obezbijeđen iznos od 443.000 KM, a 150.000 KM je izdvojeno za potrebe održavanja ciciban igrališta.

 

06.05.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO 9. MAJA
Sutra svečana sjednica Općinskog vijeća Centar
06.05.2024.
U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE CENTAR
Besplatan koncert Mravko Travko za najmlađe u Centru kulture i mladih
Više vijesti