Održano općinsko takmičenje osnovaca iz tehničke kulture i osnova tehnike

Osnovna škola „Hasan Kaimija“ bila je domaćin općinskog takmičenja učenika iz tehničke kulture i osnova tehnike koje organizuje Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Ekipe škola činili su najbolje plasirani učenici na školskom takmičenju i to po jedan učenik iz petih, šestih, sedmih, osmih i devetih razreda.

 

Takmičenje se sastojalo od teoretskog i praktičnog dijela. Testovi koji su se odnosili na teoretski dio obuhavatali su materiju iz nastave osnova tehnike i tehničke kulture, dok se izrada praktičnog rada realizirala prema tehničkom crtežu koji je dodijeljen na dan takmičenja.

 

Takmičenje ima za cilj unapređenje i razvijanje kreativnosti stvaralaštva, sposobnosti, vještina, pozitivne i socijalne vrijednosti kod učenika, kojima su ovladali u toku svog obrazovanja i druženja sa svojim vršnjacima.

 

Prvo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole „Alija Nametak“ u čijem sastavu su bili Omer Hadžić, Omar Hodžić, Merjem Močević, Ilma Tabaković, Hana Ališah uz vodstvo nastavnika Jasmina Smajlovića. Na drugo mjesto plasirala se ekipa Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ u sastavu Ema Bakalović, Lamija Arnautović, Benjamin Bajramović, Danija Bakalović, Zana Nišić uz vodstvo nastavnica Aida Hamidović i Aida Hadžić. Trećeplasirana je ekipa Osnovne škole „Hasan Kikić“ u sastavu Ahmed Peldija, Alen Barakovac, Esma Brulić, Sumeja Babović, Džana Jakubović uz vodstvo nastavnice Amine Kamarić.

 

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti