Privodi se kraju realizacija dugogodišnje inicijative i pripreme za obilježavanje dana Općine Centar i Odreda „Soukbunar“

U okviru Dana Općine Centar, koje svake godine predstavnička i izvršna vlast ove lokalne zajednice obilježava od 2. do 9. maja, planirano je i održavanje Dana Odreda „Soukbunar“, čiji su borci dali ogroman doprinos u odbrani Sarajeva.

Tim povodom, u ponedjeljak, 25. aprila, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa vijećnikom Nerminom Kapom, te predstavnicima Jedinstvene organizacije boraca Unije veterana Mjesnog odbora „Soukbunar“ Murizom Mašićem, Bahudinom Lendom i Alijom Pozderom, kao i Savjeta Mjesne zajednice „Soukbunar“ Alemom Hodžićem, obišao je sportski teren na kome je planirano održavanje fudbalskih i košarkaških utakmica u okviru „Memorijala Boraca Zlatišta".

 

Na ovaj način predsjedavajući Đozo je izrazio zadovoljstvo što je njegova nekoliko godina stara inicijativa za uređenje i dogradnju sportske plohe u ovom naselju konačno krenula sa realizacijom.

 

Po završetku radova ova sportska ploha sa novoizgrađenom tribinom će biti predata stanovnicima ovog herojskog naselja, a posebno mladima na trajno korištenje, ali i brigu.

 

– S obzirom da sam nekadašnji pripadnik Odreda „Soukbunar“ i stanovnik ovog dijela naše općine osjećam obavezu da u organizaciji godišnjice formiranja našeg odreda učinimo sve da potrebne pripreme završimo na vrijeme, kako bi ova aktivnost protekla na najbolji  način.  Prvo smo obišli fudbalski teren na kome je u toku izgradnja tribine, što je bilo zatraženo u mojoj inicijativi koja je bila glas stanovnika ovog naselja. U razgovoru sa izvođačem radova saznali smo da će do 5. maja, kada je planirano održavanje ove aktivnosti, biti završena dva reda tribina što je sasvim dovoljno za sigurno i ugodno prisustvo optimalnog broja gledalaca, dok su sve pripreme za košarkaški turnir uglavnom završene. U budućnosti planiramo i oko ovog drugog terena postaviti nekoliko parkovskih klupa, koje će biti njegov sastavni dio, objasnio je Đozo, koji je također i predsjednik Organizacionog odbora za realizaciju programa aktivnosti obilježavanja Dana Općine Centar od 2. do 9. maja 2022. godine.

 

Prema utvrđenom protokolu povodom ovog značajnog datuma iz naše historije planirano je, u čast šehida i poginulih boraca te nevino stradalih, polaganje cvijeća na više lokacija, kao i centralna manifestacija ispred spomen-obilježja „Debelo brdo“.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti