JAVNI POZIV ZA MLADE

Obuka mladih ambasadora zaštićenih prirodnih područja u Kantonu Sarajevo

Organizacija Centar za energiju, okolinu i resurse – CENER 21 objavila je poziv za prijave osoba između 18 i 30 godina da učestvuju u trodnevnoj obuci i takmičenju za najbolji video i sadržaj za društvene mreže, koji se organizuju u sklopu projekta „Poznajemo i štitimo prirodne vrijednosti Kantona Sarajevo“.
Obuka mladih ambasadora zaštićenih prirodnih područja u Kantonu Sarajevo

Glavni cilj projekta je doprinijeti jačanju svijesti građana/ki Kantona Sarajevo o značaju zaštite prirode, a realizacija projekta traje od marta do oktobra 2022. godine.

 

Predviđene aktivnosti uključuju:

  • obuku 10 mladih osoba u oblasti promocije zaštićenih prirodnih vrijednosti – mladi ambasadori zaštićenih prirodnih područja u Kantonu Sarajevo;
  • koordinaciju izrade edukativnih i promotivnih sadržaja te objava sadržaja putem društvenih mreža;
  • organizaciju događaja karakterističnih za svako prirodno područje (spomenik prirode Vrelo Bosne, zaštićeno područje Bentbaša, zaštićeno područje Trebević, spomenik prirode Skakavac, zaštićeno područje Bijambare).

Aktivnosti koje će se provesti na području općine Centar odnose se na spomenik prirode Skakavac, a za cilj imaju jačanje svijesti mladih o biološkoj raznolikosti na području Skakavca kroz BioBlitz koncept. BioBlitz je intenzivan period biološkog istraživanja u pokušaju da se snime sve žive vrste unutar određenog područja. Učesnici će uz pomoć pametnih telefona i aplikacija identifikovati što veći broj biljaka i imati priliku da saznaju više o njihovom značaju i posebnostima.

 

Kroz primjenu kreativnih alata, mladi ambasadori će kreirati sadržaj za javnost u kontekstu promocije promjene paradigme i jačanja svijesti građana o važnosti i bogatstvima prirode Kantona Sarajevo.

 

Svi zanteresirani da postanu mladi ambasadori zaštićenih prirodnih područja u Kantonu Sarajevo se mogu prijaviti putem linka za javni poziv na web stranici CENER 21: https://bit.ly/3Msiepp

 

Rok za prijavu: 15. maj 2022. godine

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti