Bajka o ribaru i ribici i izložba kaligrafija u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo

Na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ za sutra su pripremljena dva događaja iz kulture.
Bajka o ribaru i ribici i izložba kaligrafija u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo

Za najmlađe mališane će biti odigrana jedna od najdugovječnijih dječijih predstava „Bajka o ribaru i ribici“, koja je napunila 40 godina na sceni. Poznati motiv mnogih bajki-ribar i zlatna ribica, prerasta u autentičnu, razgranu ljubavnu priču između dječaka-ribara i djevojčice–ribice. Tekst je naišao na razigrane kreativne interpretatore Elmu Ahmetović i Senada Bostandžića, pa obogaćen muzičkim numerama najdirektnije dopire do ritma dječijih osjećaja, mašte i doživljaja svijeta. Predstava uspostavlja direktnu komunikaciju sa gledalištem koje također postaje učesnik u predstavi sa porukom da je sve moguće uz ljubav i da je ljubav ta koja obnavlja sokove mašte i igre. Tekst potpisuje Mirsad Bećirbašić, režiju, dramatizaciju i muziku Senad Bostandžić.  Predstava počinje u 10 sati na sceni u Jelićevoj.

 

U utorak u galeriji Centra kulture i mladih, u 18 sati, biće otvorena izložba kaligrafije autora Mirsada Smajovića Mirze, koji će se kao samostalni umjetnik posjetiocima predstaviti sa 20 radova. Mirsad Smajović se profesionalno počeo baviti kaligrafijom od 1998. godine.

 

Kaligrafska djela nalaze mu se u mnogim galerijama, a jedno od njih je  u pakistanskom nacionalnom muzeju Lahore, gdje je dobitnik nagrada i pohvala za doprinos islamskoj kaligrafiji. Tokom svoje kaligrafske karijere Mirsad Smajlović je imao brojne izložbe u inostranstvu. Izložba kaligrafije u galeriji Jelićeva će biti otvorena za javnost do 10. maja ove godine.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti