Minibasket liga osnovnih škola Općine Centar okuplja više od 200 mališana

Tokom proteklog vikenda započela je Minibasket liga i radionice osnovnih škola Općine Centar gdje je svoje učešće potvrdilo više od 200 mališana sa područja centralne gradske općine.

Radi se o projektu kojeg realizuje Košarkaški klub BBY u saradnji sa Općinom Centar. Finansijer je Evropska unija (EU), a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2.

 

 

Kako je zamišljeno, narednih šest mjeseci će mališani kroz ovaj projekat u sali Kulturno-sportskog centra Skenderija osim dobre zabave i druženja naučiti i nešto o osnovnim pravilima košarke te načinu ponašanja na treningu. Školu vode mladi košarkaši KK BBY pod stručnim nadzorom Admira Sakoča. Projektom su obuhvaćeni učenici osnovnih škola sa Centra od prvog do petog razreda, a kako je predviđeno projekat će trajati od aprila do novembra ove godine kada će biti održavane košarkaške radionice i takmičenja.

 

 

Za aktivne učesnike realizator projekta je obezbijedio besplatnu sportsku opremu. Učešće u realizaciji projekta su također uzeli i direktori osnovnih škola sa Centra.

 

Na javni poziv u okviru ReLOad2 projekta, koji je bio otvoren od 26. oktobra do 23. novembra 2021. godine, prijavljeno je 155 projekata organizacija civilnog društva (OCD). Evaluaciona komisija je nakon ocjenjivanja pristiglih zahtjeva odabrala projekte organizacija sa Centra koji će biti finansijski podržani. ReLOaD2 je regionalni projekat kojeg finansira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja/teritorija Zapadnog Balkana i to: Albanija, Republika Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo[1] i Srbija.



[1]Za Evropsku uniju, ovo imenovanje ne dovodi u pitanje stav o statusu i u skladu je s UNSCR 1244/1999 i Mišljenjem ICJ-a o proglašenju nezavisnosti Kosova. Za UNDP sve reference na Kosovo shvatit će se u kontekstu UN-ove Rezolucije 1244/1999

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti