HORSKO PJEVANJE UZ INSTRUMENTALNU PRATNJU

Održana revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva osnovaca sa Centra

Na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) tradicionalno je održana Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika osnovnih škola sa područja općine Centar iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju.

I ove godine je u Centru kulture i mladih Općine Centar upriličen bogat kultuno-zabavni program za mnogobrojnu publiku, uz veliki broj učenika, roditelja, nastavnika i predstavnika zajednice.

 

Prvo mjesto iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju osvojio je Katolički školski centar kompozicijom „ADIEMUS“ uz pratnju orkestra i nastavnica Ane Andrle-Imamović i Andree Krasnić. Drugoplasirani je hor Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ sa kompozicijom „Širimo ljubav“ uz pratnju nastavnika Ermina Uzejnbegovića, Merime Lindov-Čengić i Edine Kustura. Na treće mesto plasirali su se učenici Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ koji su sa nastavnicom Almom Šuman pripremili numeru „Believer“.

 

Pomoćnica načelnika Općine Centar za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević je uručila diplome za osvojena prva tri mjesta. Općina Centar, kao pokrovitelj i organizator manifestacije, nagradila je prvoplasirane tri ekipe sa 300 KM (prvo mjesto), 200 KM (drugo mjesto) i 100 KM (treće mjesto). Novčane nagrade će biti uplaćena školama za unapređenje rada školskih sekcija i nabavku neophodne opreme za njihov rad.

 

U stručnom žiriju koji je ocjenjivao učeničke izvedbe bili su profesori muzike Munir Mešanović, Irma Kalić i Vanesa Poturović. Dvije prvoplasirane ekipe učestvovat će na Kantonalnom takmičenju

 

U revijalnom dijelu takmičenja učenici iz pet osnovnih škola predstavili su svoje kulturno-umjetničke sekcije.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti