Odluka o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi dostupna na web stranici Općine Centar

Općinsko vijeće Centar je na 16. redovnoj sjednici održanoj 7. aprila 2022. godine, usvojilo Odluku o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi na području općine Centar.
Odluka o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi dostupna na web stranici Općine Centar

Pravni osnov za donošenje navedene odluke sadržan je u odredbama Zakona o komunalnim taksama Kantona Sarajevo. Nakon što je Skupština Kantona Sarajevo u februaru ove godine usvojila ovaj zakon, utvrđena je obaveza da općinska vijeća donesu odluke o utvrđivanju kriterija i visinu komunalnih taksi za obveznike koji su registrirani i/ili posluju na području općine.

 

Općinsko vijeće je Odlukom o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi na području općine Centar utvrdilo tarife za fizička i pravna lica.

 

U navedenom dokumentu moguće je pronaći informacije o tome koji je osnov za plaćanje komunalne takse i ko su obveznici, način na koji se podnosi prijava za razrez taksene obaveze, rokovi za obračun i plaćanje takse, kao i podatak kako su ulice razvrstane po zonama. Također je navedena visina komunalne takse i način njene uplate, te ko je oslobođen plaćanja komunalne takse. Svi zainteresovani Odluku o utvrđivanju kriterija i visine komunalnih taksi na području općine Centar mogu pronaći na sljedećem linku:

https://www.centar.ba/stranica/odluke2

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti